Trucjes die ik gebruik om mijn zakelijke outfit een twist te geven

27 06 2018 | Beauty & Mode, Ondernemerschap

MindandBeauty.nl Welke trucjes ik gebruik om mijn zakelijke outfit een twist te geven Peter Hahn

Als iemand mij vraagt om mijn kledingstijl te omschrijven, dan zou ik zeggen dat ik dol ben op kleur en printjes. Het liefst opvallende kleurtjes, zoals roze, rood, groen en zelfs geel! Je vindt al deze kleuren terug in mijn kledingkast. Natuurlijk vind je er ook wat minder aanwezige kleuren, zoals zwart en bruin, maar ik vind het leuk om mijn zakelijke outfit een twist te geven, ook naar kantoor! Inmiddels heb ik heel wat ‘trucjes’ eigen gemaakt om net even anders dan anders op kantoor te verschijnen. Mijn stijl, mijn tips, jouw zakelijke (kleding)inspiratie!

– Advertorial –

Elke organisatie is natuurlijk anders, maar elk persoon ook! En zelfs al heeft jouw werkgever kledingvoorschriften, dan nog kun je daarmee ‘spelen’ zonder deze voorschriften te overschrijden. In mijn beroep als marketeer en blogger speelt creativiteit een belangrijke rol, want zonder de nodige inspirerende artikelen of spraakmakende campagnes val ik niet op. Als marketeer niet, maar ook als blogger niet. Juist die creativiteit en lef die je nodig hebt om in de marketing en communicatie werkzaam te zijn, zie je in mijn businessmode terug.

MindandBeauty.nl Welke trucjes ik gebruik om mijn zakelijke outfit een twist te geven Peter Hahn

Breng kleur in je kleding

Ken je het spreekwoord ‘kleur bekennen’? Het wordt op diverse manieren gebruikt, maar ik bedoel hiermee dat je gewoon een kleur kan en mag kiezen die je tof vindt. Probeer bijvoorbeeld eens een kleur die compleet buiten je comfortzone ligt. Zo heb ik een jaar geleden een fel gele blazer gekocht. Zo geel dat ‘ie bijna pijn doet aan je ogen en dat sommige collega’s met een knipoog vroegen of ik bij Schiphol had gesolliciteerd om de vliegtuigen binnen te halen. Ik viel op met mijn gele blazer en het toverde ook nog een glimlach op vele gezichten. Stiekem vond iedereen die blazer gewoon heel tof! Ik combineerde het met een fleurig bloemenjurkje (waar ook een klein beetje geel in zat) en mijn outfit was naast heel vrolijk en opvallend ook heel zakelijk en netjes. Een opvallend, kleurrijk kledingstuk is dus zeker een manier om een twist aan je outfit te geven! Denk ook eens aan een blazer met een gave bloemenprint. Je kan met een blazer dus eindeloos combineren en toch je altijd een nette look behouden!

MindandBeauty.nl Welke trucjes ik gebruik om mijn zakelijke outfit een twist te geven Peter Hahn

Kies een vrouwelijke statement jas

First impressions count! En dan heb ik het niet alleen over het maken van een goede (eerste) indruk op zakelijk gebied, maar ook als je een kledingitem ziet waar je direct weg van bent. Soms kom je een kledingstuk tegen waarop je meteen verliefd wordt. Dat had ik met mijn lange, rode (winter)jas! Wederom een opvallende kleur (zie tip 1), maar daarnaast is het model ook erg belangrijk. Een jas mag je vrouwelijke vormen laten zien! Heb je bijvoorbeeld een mooie taille, accentueer die dan met behulp van een ceintuur. Zo valt de jas niet als een zak rond je lichaam, maar creëer je een mooi silhouet! Iets wat ik zeker vaak toepas.

MindandBeauty.nl Welke trucjes ik gebruik om mijn zakelijke outfit een twist te geven Peter Hahn

Blouses met een print

Wanneer je aan een kantooroutfit denkt, denk je misschien wel direct aan een effen witte blouse. Ik dus niet! Van mij mag het iets minder braaf en stijfjes. Geef mij maar een blouse met een gek of opvallend printje met kleur. Gecombineerd met een nette jeans of pantalon en een stel high heels staat het niet alleen heel netjes, maar ook nog eens vlot! Wat ik daarnaast ook heel leuk vind om te doen, is de blouse combineren met een jeans die een opvallende kleur heeft. Neem bijvoorbeeld de witte blouse hierboven met de bloemenprint. Daar zie ik allerlei bijpassende kleuren in voor een pantalon of nette jeans. Persoonlijk zou ik deze blouse combineren met een groene effen jeans, zodat de kleur weer wordt benadrukt en mooi terugkomt. Om het af te maken zou ik ook kiezen voor een pump met een printje, zodat het net even een extra touch heeft.

En zo zijn er natuurlijk nog tal van trucjes te bedenken om je outfit een twist te geven. Dit zijn voor mij de ‘trucs’ die ik het meest gebruik en waarvan ik denk dat jullie er misschien ook iets aan hebben. Natuurlijk hoeven deze tips voor jou niet (allemaal) te werken: dat kan. Maar al geeft het je alleen al een beetje inspiratie of een andere kijk hoe iemand anders met kleding omgaat, dan is mijn missie al geslaagd 😉 Iedereen is mooi zoals hij of hij is en zoals die persoon zich kleedt. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in wie je bent en wat je draagt, dan straal je dat ook uit. Dan is denk ik nog wel het beste advies wat ik kan geven, nietwaar? 😉

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto’s door Peter Hahn.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

16 Reacties

 1. Lindsey Beljaars

  Oeh vooral die blouses met print vind ik heel erg mooi! Houd ik zelf erg van!

  Antwoord
  • Amanda

   Die is gaaf he, zou hem ook zo willen hebben!

   Antwoord
 2. Marsha

  Vroeger droeg ik eigenlijk alleen maar zwart en wit tinten. Met een enkele kleur erdoor. Maar tegenwoordig heb ik heel veel verschillende kleuren hangen, ik hou er nu echt van!

  Antwoord
  • Amanda

   Grappig is dat, dat in de loop van de jaren je smaak qua kleding ook verandert. Ik droeg vroeger dus altijd bruintinten, maar nu dus zelfs geel als ik in een gekke bui ben 😉

   Antwoord
 3. Lodi

  Ik vind een mooie jas er bij echt heel vrouwelijk en net staan. Ook eenbeetje kleur vind ik juist net dat extra geven. Leuk artikel.

  Antwoord
  • Amanda

   Dat ben ik met je eens, ik kan daar alleen nooit zo goed voor slagen…

   Antwoord
 4. Lipstickencupcakes

  Ik ben zelf ook dol op kleuren en printjes. Weinig effen spul in mijn kast eigenlijk.

  Antwoord
 5. Mieke | mieksmind

  ik ben dol op kleur en niet alleen maar zwart wit en grijs. ik vind een blouse op een mooie kokerrok leuk maar ook op een mooie jeans.

  Antwoord
 6. Nicole Orriëns

  Leuke tips! Ik werk zelf vanuit huis, en kleed me wel netjes maar ik hoef me niet druk te maken om een bepaalde dresscode.

  Antwoord
 7. RoosFashion

  Hele leuke tips. Ik houd ook van printjes op een blouse dus dit is weer erg leuke inspiratie.

  Antwoord
  • Amanda

   Leuk om te horen! Een blouse kan eigenlijk altijd, dus met een printje is de look extra tof 🙂

   Antwoord
 8. Tricorp

  Hele goede tips! Ik vind het zelf leuk om regelmatig af te wisselen. De ene keer draag ik graag zwart en de andere keer graag een blouse zoals in de blog.

  Gr,
  Carla

  Antwoord
  • Amanda

   Leuk om te horen Carla! Afwisseling is ook heel fijn 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers