Geef je ogen maar even flink de kost, want dit plaatje is een voorbode voor de verdere inhoud van dit verrukkelijke artikel. Begint je maag al te knorren? Terecht! De hapjes die ik je hier voorschotel zijn een voorproefje van de nieuwe menukaart van Baker & Moore in Rotterdam. Zet de datum 4 april 2018 maar alvast in je agenda, want dan introduceren zij hun nieuwe menukaart met nog meer heerlijkheden voor het grote publiek. Mijn smaakpapillen hebben zich al beschikbaar gesteld om de nieuwe gerechten te proeven tijdens het ‘Baker&Moore/Baker’s Dough nieuwe kaart’ event, speciaal voor bloggers en vloggers. Dat smaakte naar (veel) meer!
Ontbijt, lunch en nog zoveel meer
In het hartje van Rotterdam aan de Westblaak 147 tref je Baker & Moore. Ik omschrijf het als een eigenzinnige hotspot waar de termen industrieel, huiselijk en modern samenkomen. Hier en daar vang je ook glimpen op van authentieke elementen van vroeger, zoals oude bordspellen en opbergblikken. Het stijltje bevalt me onmiddellijk bij binnenkomst. Hier zit iemand achter die een eigen visie realiseert. Je voelt je direct welkom, of… komt het door die heerlijke geur van koffie en zoetigheden? 😉
Dit oord waar onweerstaanbare geuren samenkomen, heeft behoorlijk wat te bieden. Zo kun je er terecht voor ontbijt en lunch met dagverse sappen, (biologische en fair trade) koffie, gebak (van o.a. SUE Bites wat 100% suiker, gluten- en lactosevrij is), sandwiches en zelfs voor complete high tea’s (vanaf 2 personen).
Verandering van spijs doet (nog meer) eten
Met de komst van de nieuwe menukaart (vanaf 4 april 2018) is natuurlijk de grote vraag ‘En, is die het proberen waard?’. Nou, als je naar onderstaande foto kijkt, hoef ik waarschijnlijk al geen antwoord meer te geven, want ik durf te wedden dat je al onderweg bent. Alle gekheid op een stokje, check eens even wat hier allemaal voor gerechten op de foto staan. Credits voor de mooie presentatie, inclusief feestelijke confetti!
Ik kan het niet allemaal opnoemen, maar hier een selectie van gerechten (van de nieuwe menukaart) die zeker even de spotlight verdienen:
MR Bakers’ Breakfast Shelf For 2 (or ‘Moore’)
Verschillende rustieke broodsoorten, mini scone, mini croissant, luxe ham, kaas, gerookte zalm, salades, gekookt eitje, aardbeienjam, boter en clotted cream.
Yoghurt Bowl
Biologische yoghurt, huisgemaakte sap met daarop, naar keuze, toppings als granola, banaan, kokosnootvlokken, koekjesdeeg, peer, amandelen, walnoot, pure chocolade, bastogne en jam.
Ik kan je vertellen, deze Yoghurt Bowl is heerlijk fris én smaakvol! Door het verse sap wordt de yoghurt iets vloeibaarder (maar niet drinkbaar) en terwijl je lekker doorlepelt, wordt je aangenaam verrast door een bite van granola en kokosnootvlokken. Ik vond het net een toetje, maar dan natuurlijk de gezonde variant!
Toast Meets Avocado
100% geroosterd spelt tarwe (zuurdesem), avocado, gerookte zalm, gekookt eitje, sla en limoen.
Je ziet, de gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar gelet op de ingrediënten zeker ook voor de innerlijke verzadiging. Ik heb bijna alle gerechten kunnen proeven en stuk voor stuk zou ik ze zo weer willen eten. De porties die je op de foto’s ziet, zijn speciaal wat kleiner gemaakt voor het event (zo konden we lekker veel proeven), maar in het echt mag je je borst natmaken voor een grotere versie ervan.
Vegetarisch, vegan en glutenvrij
Wat me direct opviel aan de (nieuwe) menukaart van Baker & Moore is de duidelijke vermelding van vegetarische, vegan en glutenvrije gerechten. Als je een speciaal dieet volgt, dan ga je van deze menukaart heel blij worden. Bij elk gerecht (en zelfs elke topping) is duidelijk vermeld waar deze wel/niet aan voldoet door het gebruik van heldere symbolen. Zo staat de ‘V’ voor vegetarisch, de ‘VG’ voor vegan en een cirkel met een doorgestreepte aar erin voor glutenvrij. Er is genoeg keuze voor iedereen!
Gebakjes zijn lekkere hapjes
Naast de heerlijke, nieuwe ontbijt- en lunchgerechten werden we ook verwend met het gebak van SUE en Rose&Vanilla. Het assortiment varieert van tijd tot tijd en wordt elke dag vers en exclusief geleverd bij Baker & Moore. De schattige, ronde gebakjes hieronder zijn van Rose&Vanilla. De eigenaresse, Daphne, vertelde persoonlijk dat haar bakkerij eigenlijk is gestart door haar dochtertje. Telkens als er lekkere taarten werden geserveerd, mocht haar dochtertje deze niet eten omdat ze niet tegen gluten en lactose kan. Dat raakte me onbewust best wel! Iedereen zit lekker te smullen en jij als klein meisje mag/kan niet meegenieten. Onwijs oneerlijk. Alternatieven waren er toen blijkbaar nog amper (en vaak waren ze dan niet eens lekker), dus Daphne besloot dat het zo eigenlijk niet langer kon. Het resultaat: Rose&Vanilla, een bakkerij vol overheerlijke gluten- en lactosevrije gebakjes. Ik ben fan (en haar dochter vast ook)!
#JUSTDOUGHIT met een eigen bakfiets!
We sloten onze culinaire verwenreis af met één van mijn favoriete guilty pleasures: koekjesdeeg van Baker’s Dough. In mei 2017 bracht ik al een bezoekje aan Baker’s Dough in Rotterdam, het zusje van Baker & Moore, en vond deze afsluiter dus helemaal top. Vanaf 4 april komt er namelijk een nieuwe smaak dough bij, namelijk ‘Signature Snickers Dough’ en die moest ik natuurlijk proberen. Ik voegde daar nog de toppings aardbeien, Tony Chocolonely en M&M’s aan toe en heb me een partijtje zitten smikkelen daar. So yummy! De festivalgangers onder ons gaan Baker’s Dough mogelijk nog veel vaker zien, want ze hebben een heuse Baker’s Dough bakfiets aangeschaft.
#CREATEITYOURSELF
Stel jij liever je eigen salade of sandwich samen, dan ben je bij Baker & Moore ook aan het juiste adres. Naast de vaste ‘specials’ kun je namelijk in 4 simpele stappen een eigen creatie samenstellen. Je kiest een basis (stap 1), voegt (onbeperkt) toppings toe (stap 2), voegt nog wat extra opties toe (stap 3) en kiest vervolgens nog een lekkere dressing (stap 4). De laatste stap is natuurlijk SMULLEN!
Vol en rond weer naar huis
Na zoveel gerechtjes te hebben geproefd, moet je natuurlijk gewoon even flink uitbuiken. Baker & Moore heeft vast niet voor niets zoveel uitnodigende zitjes (zowel binnen als buiten), want ik heb na afloop nog even gezellig zitten kletsen met wat medebloggers. Een aantal daarvan was zelfs gewoon al direct aan de slag gegaan met hun content, waar ik uit opmaak dat het ook een prima plek is om te werken. Met de nieuwe menukaart en een goede bak koffie bij de hand creëer je natuurlijk ook een heerlijke (verwen)werkplek. Het is dat ik een vaste werklocatie heb, want anders… 😉
Ja, dan had ik het wel geweten. Zeker één keer in de week zou je me dan bij Baker & Moore vinden. Al is het alleen maar om die menukaart weer te proeven!
Liefs,
Amanda
Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:
- Bezoekje aan Baker’s Dough Rotterdam, de eerste Cookie Dough Bar in Nederland
- Capri ijs en delicatessen in Rotterdam: een (vegan) smaaksensatie!
- Westlandse boottocht met verrukkelijke wijnproeverij: #ProefHetVerhaal met GrapeWine
Ohhh dat ziet er zo lekker uit allemaal!
dat ziet er allemaal verrukkelijk uit! Bij mijn volgend bezoek aan Rotterdam spring ik hier zeker eens binnen!
Daar ga je geen spijt van krijgen! 😉
Het is allemaal een lust voor het oog zeg! Qua presentatie zit het al helemaal goed in elk geval.
De presentatie was top! Ik vind het sowieso knap dat ze het zo als een kunstwerkje kunnen presenteren. Bij mij was het al op geweest, haha!
Dat ziet er heerlijk uit! Ik denk dat het ook lekker smaakt
Ik geloof dat ik weer eens met mijn vader naar Rotterdam moet (hij is daar opgegroeid!) en dan ga ik met hem dit hotspotje ontdekken!
Wow wat een heerlijke hapjes hebben ze daar! Ik heb het adres meteen opgeslagen in mijn telefoon, voor als ik weer in Rotterdam ben
oeh dat ziet er veelbelovend uit!!! Komende tijd veel in Rotterdam, wie weet!
Oeh dat ziet er echt superlekker uit!
Oooh dit klinkt allemaal veel te lekker! Ik ga het onthouden voor als ik in de buurt ben!