Wijnpaal review door een echte wijnliefhebber

11 11 2019 | Interieur & Wonen, Wijn

Wijnpaal in landelijke keuken met Amanda van MindandBeauty.nl

We hebben een wijnpaal! Onze nieuwe keuken hebben we – naast mijn geliefde wijnkoelkast (koosnaampje ‘wijnbaby’) – uitgerust met een prachtige nieuwe accessoire die het geheel compleet maakt. De handgemaakte wijnpaal is – voor een wijnliefhebber als ikzelf – een stijlvol alternatief voor het welbekende wijnrek. Niet alleen krijgen mijn wijnflessen de spotlight die ze verdienen, maar de wijnpaal voegt ook sfeer toe aan ons interieur! Ik vertel jullie graag over de reden waarom we deze wijnpaal hebben aangeschaft, wat de opties zijn, wat een wijnpaal kost en dompel jullie verder onder in de ‘wijnpaal-experience’ met lekker veel mooie interieurfoto’s (gemaakt door de lieve Mimi Roos). It’s wine o’clock!

Wijnpaal als alternatief voor wijnrek

Tijdens de verbouwing van onze keuken werd al snel duidelijk dat het wijnrek niet kon blijven. Het wijnrek stond namelijk in de keuken en moest nu plaatsmaken voor extra aanrecht. Wijnrek eruit dus. Maar waar moesten we met onze wijnflessen heen? Ik ben nu eenmaal een echte wijnliefhebber en koop regelmatig nieuwe wijnen. Deels dezelfde wijnen, maar vaak ook nieuwe wijnen om andere smaken, druiven en wijnstreken te proeven. We kunnen dus wel spreken van een flinke wijnvoorraad die een nieuwe plek in huis moest krijgen. Ik ging op onderzoek uit en zocht een alternatief voor een wijnrek. Dat alternatief vond ik heel snel en ik was direct helemaal weg van de design wijnpaal!

Wijnpaal in keuken zijaanzicht MindandBeauty.nl

Investering in wijnpaal

Op de website van wijnpaal.com was ik er gelijk zeker van dat mijn zoektocht ten einde was. Dit was het! ‘Wat geniaal!’, riep ik gelijk hardop vanachter mijn laptop vandaan. Bij het bekijken van de custom serie-wijnpalen maakte ik wat screenshots en stuurde deze via WhatsApp door naar Wouter. Dit moest hij even bekijken! Drie keer raden wat er toen gebeurde 😉 Binnen no-time appte hij terug dat hij deze oplossing ook echt te gek vond. Alleen het kostenplaatje deed ons wel even twijfelen. De verschillende custom-varianten bieden elk plek voor 20 wijnflessen en kosten:

 • Wijnpaal clean (houtlook) – € 299,-
 • Wijnpaal classic (zijdeglans wit) – € 499,-
 • Wijnpaal champagne (met 3 plekken voor champagne) – € 549,-
 • Wijnpaal custom (zelf kleur en afwerking kiezen) – € 599,-

Even een tipje alvast tussendoor: als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Wijnpaal.com ontvang je 5% korting op je aankoop. Dat scheelt toch weer!

Wijnpaal in landelijke keuken vooraanzicht MindandBeauty.nl

Wijnpaal custom

Het mooiste zou zijn als de wijnpaal zou passen bij onze nieuwe keuken, dus als we een wijnpaal zouden kopen, dan zou het de ‘Wijnpaal custom‘ worden. Zo zou hij precies in dezelfde kleur als de keuken geleverd worden. Maarja, ‘even’ €599,- voor een wijnpaal aftikken… is dat niet iets teveel van het goede? We vonden de beslissing lastig. Zou een wijnpaal het geld waard zijn? Is de afwerking mooi? Ik denk dat jullie wel weten wat ik bedoel. Het is gewoon serieus geld.

Aan de andere kant, een goede fles wijn is ook niet goedkoop (al zijn er natuurlijk ook hele lekkere én goedkope flessen wijn!). Het is daarnaast niet een ‘simpel’ wijnrekje wat iedereen heeft staan, want hij wordt geheel op maat gemaakt (kleur en afmeting). En, last but not least, als je het ziet als een investering in een wijnmeubel welke jaren meegaat (je krijgt ook 10 jaar garantie), dan valt het relatief gezien wel mee.

Wijnpaal vullen met wijnflessen door Amanda van MindandBeauty.nl

Echt Nederlands design

Voor de prijs van een wijnpaal mag je best wat verwachten. En daar schiet wijnpaal.com niets tekort. De wijnpaal wordt geheel met de hand gemaakt in Nederland. We kunnen dus spreken van een echt Nederlands design. Het meest hilarische vind ikzelf dat de wijnpaal is ontstaan doordat de eigenaren (Ruby en Mike) tegen hetzelfde probleem als wij aanliepen. De standaard wijnrekken zijn vaak niet mooi en – zo blijkt ook nu bij ons – best onpraktisch. Eigenlijk verdienen die wijnflessen gewoon beter! Zo is het balletje voor een nieuw verfrissend design gaan rollen. En gelukkig maar, haha! Anders hadden wij nu nog niet geweten wat we met de wijnvoorraad aan moesten #luxeprobleempje.

Rosé wijn inschenken in wijnglas in landelijke keuken MindandBeauty.nl

Het design van de wijnpaal

Zoals je op de foto’s kunt zien en zoals de naam al sterk doet vermoeden, maak je met de wijnpaal gebruik van de hoogte. De wijn gaat letterlijk de lucht in! In de paal zitten 20 openingen welke ruimte geven voor 20 wijnflessen die je horizontaal in de wijnpaal kunt plaatsen. Die wijnflessen ‘balanceren’ met hun hals prachtig boven elkaar. Elke keer als ik naar de keuken kijk denk ik ‘Wauw!’. Het is echt een heel leuk en fraai gezicht.

De afmetingen vind ik persoonlijk ook erg prettig. Het is geen enorm groot object door het fraaie slanke ontwerp. De afmetingen van de wijnpaal zijn standaard 5,5 cm breed bij 10 cm diep (de lengte geef je natuurlijk zelf door, aangezien elke ruimte een andere hoogte heeft). Kortom: de afmetingen in verhouding tot de wijnflessen is precies goed. Het plaatje klopt!

Wijnpaal in keuken onderaanzicht met flessen wijn

Op bovenstaande foto kun je het goed zien: de wijnpaal wordt blind gemonteerd tussen de vloer en het plafond. Je ziet dus nergens dat hij met materiaal vastzit. Nog een pluspunt wat mij betreft, want extra bevestigingsmateriaal zou afdoen aan de complete look en feel van de wijnpaal.

Wijnpaal vooraanzicht flessen rode wijn
Wijnpaal met flessen wijn vullen door Amanda van MindandBeauty.nl

Wijnpaal bestellen en plaatsen

Toen wij de wijnpaal online bestelden, liep er een leuke actie: bij aankoop van een wijnpaal profiteerden we van gratis inmeten en plaatsen. Super fijn! Eén van de eigenaren, Mike, kwam zelf de exacte maten opnemen voordat de wijnpaal in productie ging. We raakten toen ook nog even aan de praat en kwamen er al gauw achter dat sinds de introductie van de wijnpaal het succes ongelooflijk is. Ik vind het altijd leuk om een medeondernemer te spreken die gelooft in zijn producten/diensten. Als het succes daarop volgt, is dat alleen maar mooi (en zeer gegund!).

Rosé wijn inschenken in wijnglas in keuken door Amanda van MindandBeauty.nl

Even terug naar het bestellen van de wijnpaal. Je hoeft niet bang te zijn dat je verkeerde maten doorgeeft, want met de meetinstructies op de website kunt je vrijwel niets verkeerd doen. Vrijwel iedereen kan de wijnpaal monteren, want ook daarvoor hebben ze op de website een montagehandleiding beschikbaar.

Durf je het zelf inmeten en plaatsen toch niet aan? Geen nood, je kunt voor €99,- extra de inmeet- en plaatsservice afnemen. Uit ervaring weet ik inmiddels dat ze met een 30-45 minuten klaar zijn.

Wijnpaal review in landelijke keuken met Amanda van MindandBeauty.nl

Ervaring wijnpaal

Onze custom wijnpaal is dus op maat gemaakt en in de spuiterij voorzien van dezelfde kleur als onze keuken, met een matte afwerking. Je ziet: hij past er perfect bij. Het is net alsof de wijnpaal onderdeel is van de keuken zelf. Qua uitstraling zijn we er nog steeds helemaal weg van. Het is zo’n leuk en eigenlijk ook wel chic gezicht. Het geeft echt een twist! Plus, alle wijnflessen krijgen de plek die ze verdienen. Het uitzoeken van een wijntje is nu helemaal een feest. Nog een fijne bijkomstigheid is dat je de etiketten van de wijnflessen nu ook allemaal goed kunt zien en lezen. Bij een wijnrek moet je de flessen er vaak even uithalen om het etiket te kunnen lezen. Dat probleem is bij de wijnpaal dus ook opgelost. Vinden wij het dus een aanwinst? Absoluut? Is een wijnpaal het geld waar? Jazeker!

Wijn drinken in keuken door Amanda van MindandBeauty.nl

Reacties wijnpaal

Familie en vrienden vinden de wijnpaal ook helemaal te gek. Reacties als ‘Wow, wat een mooi ding!’ en ‘Wat gaaf dat hij perfect past bij jullie keuken!’ krijgen we nog regelmatig. Het zou me niets verbazen als meer en meer mensen overstappen van het wijnrek naar de wijnpaal. Deze wijnliefhebber wil niet anders meer 😉

Wijnfles met wijnglas op keukenblad naast wijnpaal

Zo, en nu is het tijd voor een wijntje! Proost!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto’s in dit artikel door Mimi Roos.

Volg op Bloglovin
Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

6 Reacties

 1. tineke

  Volgende stap, mooi wijnkelder

  Antwoord
  • Amanda

   Oh jaaa! Zou ik best willen!

   Antwoord
 2. Meggy

  Hoe wordt de paal dan precies geplaatst? Boren ze dan een gat in de muur of hoe werkt dat? Ben erg benieuwd! Ziet er in ieder geval super mooi uit!

  Antwoord
  • Amanda

   Yes, dankjewel, Meggy! Ze boren inderdaad 1 gat in het plafond, daarop bevestigen ze een blokje met lijm eromheen. Om dat blokje wordt de wijnpaal heen geschoven en dan staat hij strak tegen de vloer. Op de volgende pagina staat een video waarin de montage te zien is: https://www.wijnpaal.com/montagehandleiding/. Het is eigenlijk heel simpel!

   Antwoord
 3. Marcel van Etten

  Oprechte vraag: dit is toch gewoon een balk van hooguit 10 euro waar bovenin een stukje is uitgevreesd voor het montageblokje, gaten in geboord zijn en afgelakt is?

  En wat gebeurd er met je wijn als je per ongeluk met te veel kracht tegen de onderkant van de balk stoot? Want deze zit volgens de handleiding alleen op de oppervlakte vast met lijm, dat kan nooit veel kracht hebben.

  Gewoon benieuwd.

  Antwoord
  • Amanda

   Haha! Niets mis met jouw vraag hoor, Marcel. Op het eerste oog zou je inderdaad de conclusie trekken dat het een gewone balk is met wat gaten en een laagje verf. Praktisch gezien is het natuurlijk ook zo. De finesse zit ‘m in de details. Het gaat hier om een handgemaakt wijnmeubel op maat van (duurzaam) MDF welke in de spuiterij is gespoten. Als je dit zelf met de hand zou doen, krijg je nooit zo’n mooie afwerking. De wijnpaal is blind gemonteerd en zit aan de onderkant vast met lijm. Het gewicht van de flessen wijn zorgt er ook voor dat de wijnpaal stevig staat. Je moet wel echt heel gek doen, wil je de paal los stoten.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. superkaya88 - ... [Trackback] [...] Find More to that Topic: mindandbeauty.nl/wijnpaal-review-door-een-echte-wijnliefhebber/ [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste blogposts!

Bestsellers